Blog

Geslaagde generale repetitie Memories & Dreams 2021

2 november 2021

Afgelopen maandagavond 1 november was de generale repetitie voor Memories & Dreams in De Slagen in Waalwijk. Memories & Dreams is hét muziekevenement van de Langstraat. Er wordt dan muziek gemaakt om geld op te halen voor het goede doel: Hospice Francinus de Wind. Het is de vierde editie van het evenement. Bij voorgaande edities was de opbrengst voor het Liliane fonds (2018), Villa Pardoes (2015) en het inloophuis Toon (2012).

Het podium

Vanaf zondagochtend is er door een groot opbouwteam gewerkt om van sporthal De Slagen in Waalwijk een concertzaal te maken. Een groot podium dat plaats biedt aan ruim 100 musici van het Symfonisch Blaasorkest (SBO) en de Slagwerkgroep van Harmonie Drunen, aangevuld met een vijfkoppig combo. Een podium met een catwalk en een groot beeldscherm erachter. De 11 zangers en zangeressen zijn vorig jaar geselecteerd uit ruim 50 auditanten. Om de show compleet te maken schittert ook een delegatie van de dansgroep van Kunstencentrum Waalwijk op het podium. 

De generale repetitie

De muzikale leiding is in handen van dirigent Geert Mooren. Op deze generale repetitie komt echt alles samen. De afgelopen maanden is er hard gerepeteerd, maar als je dan allemaal samen op het podium zit, met al het licht en geluid, dan is het toch even anders. Het orkest is uitversterkt, de zangers,  zangeressen en de dansers zijn er klaar. Stilte in de zaal, concentratie en de repetitie kan van start. Het is een zogenaamde doorlooprepetitie: het hele concertprogramma wordt van voor naar achteren gespeeld. Met kleine pauzes om zaken te finetunen. 

Programma

Memories & Dreams wordt deze week vier keer uitgevoerd. De eerste twee avonden zijn helemaal uitverkocht. De eerste show vindt op dinsdagavond 2 november plaats. 600 zorgmedewerkers uit de Langstraat zijn dan te gast. De Lions clubs uit de regio maken deze avond mogelijk. Op woensdagavond vindt de dinershow plaats: 450 gasten genieten van een mooi diner én de show. De laatste twee shows vinden op vrijdag en zaterdagavond plaats. Elke avond is er plaats voor ruim 1.000 mensen. 

Voorbereiden in coronatijd 

De voorbereiding voor dit bijzondere evenement vindt plaats in coronatijd. Een deel van zangaudities én de repetities van het orkest vonden online plaats. Je kunt dan bijvoorbeeld speelstijlen uitleggen en laten horen. Op het programma staan zo’n 30 verschillende muzieknummers: er is dus veel te vertellen. Wat niet kan, is echt samen muziek maken. Afgelopen juni is het complete orkest pas weer samen gekomen om samen te spelen en Memories & Dreams voor te bereiden. 

Beleef Memories & Dreams en het hospice

Beleven van muziek is het centrale thema van het evenement. Onze samenleving kan niet zonder muziek. Of je nu muziek maakt of luistert. Alleen of samen. Muziek ontroert, verbindt, boeit en troost. Zeker voor gasten in hospices zoals het hospice Francinus de Wind is muziek een welkome afwisseling. Het hospice stelt alles in het werk om de kwaliteit van leven, met name in de laatste levensfase zo warm, waardig en waardevol mogelijk te houden. Zorgprofessionals en vrijwilligers ondersteunen dit in een warme, huiselijke omgeving en geven kleur aan moeilijke en donkere momenten. Herinneringen worden met familie en vrienden opgehaald, laatste wensen vervuld en het afscheid wordt samen beleefd en verwerkt.

Tickets voor 5 en 6 november

Voor de shows op vrijdag 5 november en zaterdag 6 november zijn nog enkele tickets beschikbaar. Arenaplaats: € 25,68 per persoon en tribuneplaats: € 35,68 per persoon. Tribuneplaatsen zijn er alleen nog voor vrijdagavond. Beide avonden is de zaal vanaf 19.00 uur open, het concert begint om 20.00 uur. www.memoriesanddreams/nl/tickets.

Send this to a friend